BONN - Deutsche Telekom heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een recordverlies geleden. Het nettoverlies bedroeg 24,5 miljard euro, tegen min 2,8 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Nog nooit eerder boekte een bedrijf dat genoteerd staat aan de DAX-index in Frankfurt zo'n groot verlies.

Het negatieve resultaat is een gevolg van afschrijvingen, die betrekking hebben over de overname van het Amerikaanse Voicestream Wireless en op UMTS-vergunningen. Het resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg 5,6 procent naar 12 miljard euro. De omzet steeg 12 procent naar 39,2 miljard euro, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

Eerder op de dag was bekend geworden dat Kai-Uwe Ricke Deutsche Telekom gaat leiden. Hij volgt Ron Sommer op, die in juli moest opstappen. Onder leiding van Sommer bouwde Deutsche Telekom een schuld op van 64 miljard euro.

Om de kosten te drukken wil Deutsche Telekom tussen nu en 2005 .000 banen schrappen, wat al eerder bekend was. De Duitse telecomreus heeft nu 250.000 mensen in dienst. Van hen werken er .000 in Duitsland.