UTRECHT - Er dreigen vanaf volgende week acties bij de distributiecentra van Albert Heijn. Na het stuklopen van de cao-onderhandelingen heeft FNV Bondgenoten het concern dinsdag een ultimatum gesteld, dat donderdag om middernacht afloopt.

FNV Bondgenoten en de CNV Dienstenbond eisen een loonsverhoging van 2 procent. Albert Heijn wil niet verder gaan dan anderhalf procent. De werknemers willen ook dat Albert Heijn minder uitzendkrachten en andere flexwerkers inzet, aldus de FNV-bond dinsdag.

Komt Albert Heijn niet aan de eisen van de bonden tegemoet dan volgt maandag 17 juli de eerste actie. Delegaties van de distributiecentra in Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zwolle gaan dan die dag naar het distributiecentrum in Zaandam.

Hun collega's in Zaandam onderbreken rond het middaguur hun werk en samen trekken zij naar het hoofdkantoor, eveneens in Zaandam. Hardere acties volgen zonodig na de vakantieperiode. Daarbij wordt een staking niet uitgesloten, aldus de CNV Dienstenbond. Bij de zes distributiecenta werken ruim 4000 mensen.