UTRECHT - Fortis gaat de levensverzekeringsmarkt in India op. Daartoe heeft de bankverzekeraar een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met twee Indiase banken. Dat liet Fortis dinsdag weten.

De twee sectorgenoten waarmee Fortis in zee gaat, zijn Industrial Development Bank of India (IDBI) en Federal Bank. In de nieuw op te richten levensverzekeraar nemen Fortis en Federal Bank elk een belang van 26 procent, terwijl IDBI 48 procent in handen krijgt.

Een woordvoerster liet weten dat de Indiase partners vertegenwoordigd zijn in heel India. "Wij leveren vooral expertise als het gaat om verzekeringsproducten", aldus de zegsvrouw. Het nieuwe initiatief vergt een "niet materiële investering", zei zij.

Fortis vindt de stap passen binnen de eigen strategie voor uitbreiding. Volgens de bankverzekeraar ontwikkelt India zich in snel tempo tot een van de grootste verzekeringsmarkten ter wereld met een middenklasse van 400 miljoen tot 500 miljoen mensen.

Vorige week kondigde concurrent Aegon aan de Indiase markt op te gaan met zijn verzekeringsproducten. Ook dat bedrijf ziet grote mogelijkheden in het Aziatische land.