AMSTERDAM - Werkgevers moeten de werkloosheidsuitkering voor ontslagen werknemers betalen. Dat bepleit Ton Heerts, vicevoorzitter van de FNV, dinsdag in een interview in de Volkskrant. Hij verwacht dat werkgevers zich dan meer zullen inspannen om hun ontslagen werknemers aan een andere baan te helpen.

Heerts verwijst naar het succes van de Ziektewet en de nieuwe regels voor arbeidsongeschikten. Nu bedrijven de kosten daarvan zelf dragen, is het verzuim sterk verminderd.

De WW is een werknemersverzekering. "Dat moet geen overheidstaak zijn, maar de verantwoordelijkheid van één van de sociale partners", zegt Heerts. Hij wil de rol van de overheid beperken tot het vaststellen van de hoogte en duur van de uitkeringen en de eisen waaraan moet worden voldaan om een uitkering te krijgen.

VNO-NCW

Werkgeversvereniging VNO-NCW is niet enthousiast over het voorstel, maar is wel bereid erover te praten op voorwaarde dat dan ook over versoepeling van het ontslagrecht kan worden gesproken. Werkgevers pleiten al langer voor een versoepeling daarvan.

De FNV legt de kosten van de WW wel erg eenzijdig bij de werkgever, zegt directeur Niek Jan van Kesteren van VNO-NCW. Hij noemt het een "verregaande benadering" "Als we daarover praten, dan ook over het ontslagrecht. Die twee zijn nauw met elkaar verweven."

Scholing

Nu voert uitkeringsinstituut UWV de WW uit. Volgens Heerts kan het aantal WW-uitkeringen aanzienlijk omlaag, als werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor de WW worden. "Niet alleen door samen premie te betalen, maar ook door eisen te stellen aan het voorkomen van ontslag. Bijvoorbeeld door scholing van de werknemer. Door werknemers zo nodig naar nieuw werk te laten begeleiden. Van werk naar werk, zoals dat in jargon heet", zegt Heerts.

Werkgevers zouden dan gaan beseffen dat uitgaven aan scholing en begeleiding naar ander werk goedkoper zijn dan de kosten van een WW-uitkering. Het is Heerts om het even waar een WW-verzekering wordt ondergebracht. Dat kan bij een verzekeraar of het publieke UWV.