DEN HAAG - Aegon betreedt de financiële markt in India. De verzekeraar wil samenwerken met het Indiase Religare, onderdeel van de Ranbaxy Promotor Group. De ondernemingen zullen gezamenlijk verzekeringen en beleggingsproducten verkopen, zo liet Aegon vrijdag weten.

Religare heeft 150 kantoren in India. Financiële details van de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Het is de eerste grote stap van Aegon op de Indiase markt.

Aegon is sinds 1997 aanwezig in het land met een aantal agentschappen die geen commerciële activiteiten ondernemen. "We waren al wel vertegenwoordigd in India, maar dat was juist om naar samenwerkingsverbanden voor de lange termijn te zoeken", aldus een woordvoerder.

Bevolking

De verzekeraar ziet groot potentieel in India. Het land heeft een omvangrijke bevolking, een snel ontwikkelende economie en een onderontwikkelde markt voor verzekerings- en beleggingsproducten. Aegon denkt in India vooral levensverzekeringen aan de man te kunnen brengen.

De verzekeraar uit Den Haag kijkt ook naar het opzetten van samenwerkingsverbanden in Zuid-Korea en Japan. Aegon is tot op heden nog niet vertegenwoordigd in deze Aziatische landen. Wanneer er samenwerkingsverbanden komen in deze landen kon de woordvoerder niet zeggen.

Mexico

Een aantal weken geleden maakte Aegon ook bekend dat het zijn belangen in Mexico had vergroot. Hier waren het stijgende welvaartsniveau en de opkomende middenklasse reden om de activiteiten uit te breiden.