DEN BOSCH - Aan de omzetdalingen bij supermarktconcern Laurus zijn nog geen einde gekomen. Het bedrijf presenteerde dinsdag over het eerste halfjaar een verdere daling van de netto-omzet tot 1,38 miljard euro van 1,43 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

De identieke omzet (omzet zonder uitbreiding en effecten van modernisering) van de supermarktformules Edah, Super de Boer en Konmar zakte 1,1 procent.

Laurus heeft de afgelopen periode zowel de winkels van Konmar als Edah verkocht. Alleen Super de Boer blijft over. Het supermarktconcern ontvangt 354 miljoen euro voor de verkochte ketens. Daarvan gaat een groot deel naar de banken om schulden af te lossen. Er blijft een bedrag van 195 miljoen euro over om de supermarktketen Super de Boer zo te verbeteren dat er betere resultaten komen.

Klimmen

Laurus zelf presenteerde de cijfers als een verbetering van de gezamenlijke identieke consumentenomzet. Deze omzet is volgens het bedrijf echter nog niet op het niveau van de marktgroei. De zelfstandige ondernemers van Super de Boer zagen hum omzet met 1,8 procent klimmen. De ondernemers die hun winkel recentelijk in het kader van het programma Refresh hebben verbouwd, lieten de omzet met 2,9 procent stijgen.

Maar de winkels van Super de Boer die worden gerund door filiaalmanagers in dienst van Laurus noteerden een omzetdaling van 0,8 procent. Daardoor wist de totale keten slechts een plus van 0,6 procent te realiseren.