AMSTERDAM - Nutreco, de grootste producent van visvoer ter wereld, heeft een belang van 51 procent gekocht in het Indiase diervoedingsbedrijf Nutrikraft India. Dit heeft Nutreco maandag bekendgemaakt. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Volgens Nutreco is met deze acquisitie de basis gelegd voor verdere expansie in India. 'De Indiase markt voor diervoeders heeft veel groeipotentieel', zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Nutreco werkt al sinds 2004 nauw samen met Nutrikraft. Nutrikraft is volgens Nutreco een jong en snelgroeiend diervoedingsbedrijf dat gevestigd is in Bangalore. De onderneming heeft een bruto jaaromzet van EUR 19 miljoen in complete diervoeders en proteineconcentraten. Volgens Nutreco groeit de Indiase markt voor diervoeding gemiddeld met meer dan 7% per jaar.

"Deze nieuwe stap in India past binnen het kader van de 'Rebalancing for Growth'-strategie van Nutreco, die erop is gericht de diervoeding- en visvoeractiviteiten van de onderneming in groeimarkten uit te breiden", aldus Nutreco.

Gedurende de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf overnames van diervoeding- en visvoerbedrijven gedaan in Mexico, Rusland, Japan en China.