AMSTERDAM - Op de redactie bij dagblad Trouw hoeft voorlopig niemand te worden ontslagen. De krant is voor het eerst sinds decennia uit de rode cijfers en houdt zijn oplagegroei van 2005 vast. Dit heeft hoofdredacteur Frits van Exter vrijdag laten weten.

Begin dit jaar kondigde de PCM-krant aan dat ondanks de oplagegroei 2 miljoen euro moest worden bezuinigd. Dat zou vooral gebeuren door de redactie met ongeveer twintig arbeidsplaatsen in te krimpen tot 118. Het zijn er uiteindelijk 119 geworden. "Door vacatures niet op te vullen en gebruik te maken van vrijwillige vertrekregelingen is deze besparing bereikt", aldus Van Exter.

De hoofdredactie ging er in de bezuinigingsoperatie van uit dat er gedwongen ontslagen zouden vallen. "We schatten in dat tussen vijf en tien mensen op straat zouden moeten worden gezet", aldus Van Exter. Die angst is nu dus voorbij.

Kleine winst

De hoofdredacteur zegt te verwachten dit jaar met een kleine winst te kunnen afsluiten. Trouw is een voormalige verzetskrant die vooral op het protestants-christelijke volksdeel was gericht. Tegenwoordig profileert het landelijke dagblad zich als kwaliteitskrant voor een breed publiek.

Een woordvoerder van PCM zei zich de blijdschap bij Trouw te kunnen voorstellen. "De werkmaatschappijen voeren hun eigen communicatie. Wij komen later met de jaarcijfers. Dan blijkt of de krant daadwerkelijk uit de rode cijfers is."