BORN - Medewerkers van NedCar kunnen gebruik maken van een vrijwillige vertrekregeling, waarbij niet alleen de WW gegarandeerd blijft, maar zij ook een gedeeltelijke doorbetaling van hun salaris krijgen. Dat maakte bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten donderdag bekend. De directie van NedCar heeft dit donderdag aan het personeel laten weten.

Vrijdag rolt bij NedCar de laatste DaimlerChrysler Smart ForFour van de band. Door het stoppen met de productie van de Smart zijn duizend banen overbodig. Met de vakbonden is afgesproken dat tot 1 april volgend jaar niemand wordt ontslagen. Daarom biedt het bedrijf medewerkers nu de kans om zelf op te stappen, waarbij ze afhankelijk van het aantal werkjaren nog maandenlang worden doorbetaald.

Nieuwe baan

Tevens hebben NedCar, Provincie Limburg, UWC, CWI en andere betrokken instanties besloten samen een nieuw mobiliteitsbureau op te zetten voor mensen die weg moeten bij NedCar of de toeleveranciers. Dit bureau begeleidt deze mensen naar een nieuwe baan. Het bureau begint op 15 augustus en zal 25 mensen werk verschaffen.