KAATSHEUVEL - Attractiepark de Efteling heeft een recordjaar achter de rug. Bijna 3,2 miljoen bezoekers vonden hun weg naar het sprookjespark in Kaatsheuvel. Dat zorgde voor een resultaat van ruim 13 miljoen euro op een recordomzet van 95,5 miljoen euro.

Het park stond het afgelopen jaar in het teken van de tweehonderdste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Daarnaast vierde de ezel uit het Andersen-sprookje 'Tafeltje dekje, Ezeltje strekje, Knuppel uit de zak' zijn vijftigste verjaardag. Ook werd de negentig miljoenste bezoeker verwelkomd.

De Efteling is de afgelopen jaren gegroeid van een seizoensgebonden bedrijf naar een jaarrond opererende onderneming. Om nog meer bezoekers te trekken heeft het park plannen voor extra verblijfsaccommodaties. De Efteling verwacht daar dit jaar knopen over door te hakken.

Tegenslag

Toch had de Efteling het afgelopen jaar met tegenslag te maken. Zo viel bij de bouw van de nieuwe attractie de Vliegende Hollander een dode te betreuren door een bedrijfsongeval.

De grootste attractie van De Efteling zal dit jaar niet meer open gaan, omdat de bouwers meer tijd nodig hebben. De attractie is volgens De Efteling uniek in de wereld. "We kiezen niet voor de makkelijke weg en weten dus nooit helemaal wat we tegenkomen."