LONDEN - Platenmaatschappij EMI Group heeft woensdag voor de tweede keer in twee weken een overnamebod van het Amerikaanse Warner Music Group verworpen. Warner Music Group bood dinsdag 2,53 miljard pond sterling (3,7 miljard euro) in contanten op het Britse EMI Group. Op 14 juni had Warner al tevergeefs 2,49 miljard pond geboden voor EMI.

"Het bod van Warner is volledig onacceptabel", aldus een verklaring van EMI. De muziekuitgevers zijn in een fel overnamegevecht verwikkeld, waarbij ze elkaar proberen in te lijven. EMI vindt zijn eigen overnamebod van 4,2 miljard dollar op Warner 'veruit superieur en de beste optie voor de aandeelhouders van beide bedrijven'.

EMI verhoogde zijn bod op het Amerikaanse bedrijf op 27 juni tot 31 dollar per aandeel ofwel 4,2 miljard dollar nadat Warner in mei een eerder bod van EMI van 28,50 dollar per aandeel had afgeslagen.

Weerstand

Over een samengaan tussen beide muziekgroepen wordt al jaren gepraat. In 2000, 2001 en 2003 kwamen beide partijen al dicht tot een overeenkomst. Deze liepen allemaal mis door weerstand van de autoriteiten of door inmenging van andere investeerders. Een combinatie van de twee is goed voor de derde plaats op de wereldranglijst van muziekuitgevers, na Universal Music en Sony BMG. De twee hebben artiesten onder hun hoede als Madonna, Eminem, Coldplay en Eric Clapton.

Warner Music Group werd in 2003 voor 2,6 miljard dollar overgenomen van mediaconcern Time Warner door een consortium onder leiding van de miljardair Edgar Bronfman Jr.. In mei vorig jaar ging het naar de beurs om een deel van de schuld van 24 miljard dollar af te betalen.