BORN - Met ingang van dinsdag begint een projectteam bij NedCar met het zoeken naar een nieuw model, dat naast de huidige Mitsubishi Colt uit de fabriek kan komen. Dat meldde de directie van NedCar dinsdag.

Tot de vorming van zo'n taskforce werd op 25 april besloten onder druk van de vakbonden na een stakingsactie. De projectgroep moet zoeken naar compensatie van het verlies aan werkgelegenheid door het stopzetten van de productie van de Smart Forfour.

Het projectteam bestaat uit voormalig voorziter Cor Baan van de raad van bestuur van DAF Trucks, hoogleraar bedrijfskunde Ben Dankbaar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en Emiel Henrix, vice-president bij NedCar en Mitsubishi Motors Europe.

Goedkeuring

De leden van het projectteam hebben de goedkeuring en steun van de sociale partners, de directie van NedCar en Mitsubishi Motors Corporation. Bij de keuze speelden kennis van en netwerk binnen de automobielbranche een belangrijke rol.

Bij NedCar rollen op jaarbasis nog slechts 70.000 Colts van de band, terwijl bij de fabriek 200.000 auto's gemaakt kunnen worden.