UTRECHT - De regeling waarmee werknemers kunnen sparen voor verlof moet verruimd worden. Dat heeft voorzitter René Paas van de vakcentrale CNV dinsdag gezegd. Paas wil dat de overheid bij nieuwgeboren kinderen 10.000 euro op de verlofrekening van de ouders stort, een maatregel die naar schatting jaarlijks 1,4 miljard euro kost.

"Ik realiseer me dat ik aanspraak maak op een groot bedrag", zegt Paas. Ouders moeten het extra spaartegoed alleen voor hun eerste drie kinderen krijgen. Met het geld kan een van beide ouders anderhalf jaar lang één dag per week verlof opnemen om de baby te verzorgen, stelt hij.

Uit een peiling eerder deze maand blijkt dat slechts 5 procent van de werknemers in Nederland gebruik maakt van het verlofsparen. Mensen zien nauwelijks voordeel in de nieuwe regeling en vrezen dat het snel weer zal worden afgeschaft. "De levensloopregeling slaat niet aan, vooral omdat mensen de regeling niet vertrouwen en omdat het niet praktisch geregeld is", aldus Paas.

De CNV-voorzitter wil met een ruimere levensloopregeling twee vliegen in een klap slaan. Door regelmatig verlof op te nemen voor de verzorging van hun kind nemen meer moeders een baan. Dat is nodig om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. Aan de andere kant vermindert het verlofsparen de vergrijzing zelf omdat mensen sneller een kind zullen nemen, denkt Paas.

Werknemers hebben tot 1 juli de tijd om voor dit jaar voor verlof te gaan sparen. Wie al aan de spaarloonregeling meedoet, moet wel kiezen tussen spaarloon en levensloopregeling. Het blijkt dat veel mensen het vertrouwde spaarloon houden. Paas wil daarom dat werknemers niet langer hoeven te kiezen. Volgens hem hebben werknemers aan beide regelingen behoefte.

Levensloopregeling

Om de levensloopregeling populairder te maken, moeten werknemers verder na hun 65e hun pensioen kunnen spekken door ongebruikte tegoeden uit de verlofrekening hiervoor in te zetten. Ook moet het kabinet het belastingvoordeel door het sparen voor verlof beter zichtbaar maken.

Volgens het CNV vallen vooral jongeren op dit moment buiten de boot. Door hun korte carrière hebben zij weinig kans gehad om een spaartegoed voor verlof op te bouwen. Daarom moeten jonge werknemers een voorschot op hun tegoed kunnen krijgen.

De vakcentrale steekt de hand ook in eigen boezem. In cao's moeten werkgevers en werknemers vaker afspraken maken over het verlofsparen. Zo moet in de collectieve arbeidscontracten worden opgenomen dat een bedrijf het opnemen van verlof niet langer kan blokkeren.