AMSTERDAM - Atos Origin ziet volgens zijn concurrent opmerkelijk veel topadviseurs en hun medewerkers vertrekken, omdat zij ontevreden zijn over hun werkgever. "Dat adviseurs overstappen naar andere bedrijven, waaronder KPMG, heeft te maken met onvrede over de gang van zaken bij Atos en door de verbeterde marktomstandigheden."

Dat betoogde advocaat E. Sneek vrijdag namens KPMG voor de rechtbank in Amsterdam. Het accountants- en advieskantoor KPMG moest zich daar in een kort geding verdedigen tegen aantijgingen van Atos Origin dat het belangrijk personeel zou wegkapen. Het ICT-bedrijf beticht KPMG ervan doelgericht ervaren medewerkers weg te kopen bij de consultantstak die het in 2002 voor 185 miljoen euro heeft verkocht aan Atos.

Headhunters

KPMG weerlegt de beschuldiging met het argument dat Atos Orgin de dupe is van een tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector. "We hebben headhunters de opdracht gegeven om binnen de gehele markt op zoek te gaan naar geschikt personeel. Zij richten zich niet specifiek op Atos.

Wel vinden zij daar snel een gewillig oor, omdat er kennelijk nogal wat onrust heerst. Die mensen willen weg en als ze niet bij KPMG uitkomen, belanden ze wel bij een andere concurrent."