AMSTERDAM - Voedingsconcern Nutreco heeft maandag zijn winstverwachting voor dit jaar herhaald ondanks lager dan verwachte resultaten bij zijn zalmkwekerijen. Het bedrijf gaat nog steeds uit van 30 procent minder winst over heel 2002 ten opzichte van de 91,6 miljoen euro vorig jaar.

Nutreco zag de winst in de eerste helft van dit jaar flink terugvallen door lagere zalmprijzen. Het bedrijf meldde in augustus dat de winst in het tweede semester juist hoger uitkomt dan een jaar eerder, mits de zalmprijzen verder zouden herstellen. De winststijging over de tweede helft kon de daling over de eerste zes maanden niet geheel compenseren.

De zalmprijzen blijken nu, ruim twee maanden later, in Europa minder hard te stijgen dan verwacht. In de Verenigde Staten en Japan hebben de prijzen zich volgens de onderneming wel goed ontwikkeld. Het bedrijf compenseert de lagere opbrengsten van de zalmkweek door eerder aangekondigde reorganisaties, kostenbesparingen, goedkopere inkopen en de som van bijzondere baten en lasten.

Op de beurs in Amsterdam reageerden beleggers positief op het bericht. Het Midkap-aandeel stond na ruim een halfuur handel op een winst van ruim 8 procent.