PARIJS - Het Indiase staalconcern Mittal houdt vast aan zijn voornemen om branchenoot Arcelor over te nemen. De twee concerns praten over de wenselijkheid dat Mittal zijn bod verhoogt, zo heeft de Franse krant La Tribune vrijdag gemeld.

Een nieuw bod zou neerkomen op 43 euro per aandeel, aldus de krant. Het bod dat Mittal nu heeft lopen, in contanten en aandelen, bedraagt 37,74 euro per aandeel. In totaal komt dat neer op rond de 25,8 miljard euro. In eerste instantie wilde Mittal 18,6 miljard euro neertellen. De laatste koers van het aandeel Arcelor bedraagt 35,02 euro.

Eerder deze week zetten de Franse beursautoriteiten de handel in de aandelen stop. Ze willen eerst meer duidelijkheid over de richting die Arcelor wil inslaan. Het concern praat ook met het Russische Severstal over een fusie.

Bestuur

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal schreef vrijdag op zijn website dat Mittal in zijn nieuwe bod de aandeelhouders van Arcelor ruim de helft van het nieuw te vormen concern wil geven. Het bestuur zou voor het merendeel in Franse handen komen en Arcelors topman Guy Dollé zou de leiding krijgen.

Zondag buigt de directie van Arcelor zich over de voorstellen van Mittal. Ook de plannen van Severstal komen dan ter tafel. Dit Russische concern werd gezien als de reddende engel voor Arcelor, dat tot nu toe officieel niets wil weten van een overname door Mittal.