FRANKFURT - De Duitse verzekeraar Allianz gaat een kleine 7500 banen schrappen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf donderdag in een verklaring bekend. Het bedrijf begon eerder dit jaar al met een reorganisatie om de Europese onderdelen winstgevender te maken.

Ongeveer 5000 arbeidsplaatsen verdwijnen bij de Duitse verzekeringsdivisies van het bedrijf. Er wordt vooral op administratief personeel bezuinigd. Verder gaan er bijna 2500 banen verloren bij Dresdner Bank, die sinds 2001 eigendom van Allianz. Ook hier gaat het vooral om arbeidsplaatsen in Duitsland. Bij de betrokken onderdelen werken nu 31.000 mensen.

Allianz verwacht dat de maatregel bij de verzekeringsdivisie 600 miljoen aan besparingen zal opleveren. De reorganisatie bij Dresdner Bank moet eenzelfde bedrag opbrengen. Allianz is de grootste verzekeraar van Europa, maar kampt al enige jaren met een dalend marktaandeel. Op de beurs in Frankfurt werd positief gereageerd op de aankondiging. Het aandeel Allianz steeg ruim 2 procent.