DEN HAAG - Verzekeraar Aegon heeft 49 procent gekocht in het Mexicaanse Seguros Argos, verkoper van levensverzekeringen. Dat liet Aegon maandag weten. Seguros Argos is volgens Aegon de op zes na grootste levensverzekeraar in het Midden-Amerikaanse land.

Het Nederlandse verzekeringsconcern maakt niet bekend hoeveel het betaalt voor het minderheidsbelang. De transactie wordt voor oktober afgerond, zo verwacht Aegon.

Argos werd in 2002 opgericht. Het bedrijf had per eind vorig jaar meer dan 420.000 polissen uitstaan. De premie-inkomsten beliepen toen ruim 86 miljoen euro. Bij het bedrijf werken meer dan honderd medewerkers.

Aegon is al actief op de Mexicaanse levensverzekeringsmarkt via dochterbedrijf Transamerica Reinsurance. Aegon wil verder groeien op de Mexicaanse markt, zo zei een woordvoerder. "We zoeken verdere expansie. Via groei op eigen kracht of door nog meer overnames. Mexico is interessant voor ons omdat het welvaartsniveau er stijgt en de middenklasse er steeds groter wordt", aldus de zegsman.