NIEUWEGEIN - Bij het bedrijf Herik Rail in Nieuwegein, gespecialiseerd in het verhuren van treinstellen voor feesten en partijen, is een hoogoplopend conflict. Twee grootaandeelhouders van de BV, Sirocco Investment en Solano Investment, hebben directeur en oprichter Gerard van den Herik voor de rechter gedaagd.

Zij beschuldigen hem van wanbeleid. Volgens deze investeerders, die beide 23 procent van de aandelen bezitten, rest hen geen andere keuze. "Ze worden geconfronteerd met torenhoge kosten, falende sales en marketing en een desastreus verloop onder het personeel", aldus een zaterdag uitgebrachte verklaring van hun advocaat.

Met het verzoek om een voorlopig getuigenverhoor willen ze proberen meer helderheid te krijgen over de gang van zaken bij het in 2003 opgerichte bedrijf. Ook willen ze nagaan of Van den Herik persoonlijk iets te verwijten valt.

Volgens de klagende aandeelhouders is hij ongeschikt om leiding te geven. Ze vrezen door de "wantoestanden" nooit een winstuitkering te ontvangen.

Van den Herik was niet bereikbaar voor commentaar.