AMSTERDAM - SNS Reaal-dochter Proteq heeft de overname van Route Mobiel afgerond, zo meldt de bankverzekeraar donderdagochtend. Proteq heeft definitief alle aandelen van de ANWB-concurrent verworven.

SNS Reaal liet vijf weken geleden weten zijn belang van 40% in Route Mobiel te willen uitbreiden naar 100 procent. 'Het overnemen van alle aandelen past in de strategie van Proteq om innovatieve retailproducten en -concepten te voeren, zoals de Pechhulpverzekering', zo verklaarde SNS Reaal destijds.

Hoeveel SNS Reaal betaalt voor de volledige overname wordt niet bekendgemaakt. 'Het bedrijf is twee jaar geleden opgestart, en we zitten nog binnen de business case die voor drie jaar is opgesteld', laat woordvoerder Martijn Kabbes van Proteq wel weten. 'Alles verloopt volgens schema.'

Volgens Kabbes is het de bedoeling dat Route Mobiel na die drie jaar winstgevend is. Overigens blijven de voormalig directeuren van Route Mobiel als adviseurs betrokken bij de onderneming.

Met de volledige aandelenportefeuille in handen verwacht Proteq Route Mobiel verder te kunnen uitbouwen. "De activiteiten van Route Mobiel bieden een aanvulling op die van Proteq doordat de aangesloten automobilisten potentiele afnemers zijn van de verzekeringsproducten van Proteq."

Voor de huidige klanten van Route Mobiel verandert er niets.