FRANKFURT/NEW YORK - Deutsche Börse overweegt zijn bod op branchegenoot Euronext te verhogen. Dat heeft het Duitse beursbedrijf vrijdagavond bekendgemaakt. Met een beter bod hoopt de effectenbeurs in Frankfurt alsnog als winnaar uit de overnamestrijd tegen de New York Stock Exchange (NYSE) te komen.

Euronext, dat de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon exploiteert, heeft al een akkoord bereikt met NYSE. De Amerikanen zijn bereid bijna 8 miljard euro te betalen, terwijl Deutsche Börse nu al ongeveer 8 procent bovenop dat bedrag wil neertellen. Volgens Euronext-topman Théodore levert een fusie met NYSE meer kostenbesparingen op.

"We onderzoeken de mogelijkheden met aandeelhouders van Euronext en Deutsche Börse, maar hebben nog geen beslissing genomen", zei financieel topman Mathias Hlubek van Deutsche Börse tijdens een bijeenkomst van beleggers in New York. Hoeveel de Duitse beurs extra wil bieden, is onduidelijk.

Vrijdag bleek dat niet iedereen bij Deutsche Börse een fusie met Euronext nastreeft. De werknemers van het Duitse beursbedrijf denken dat een samengaan met zijn branchegenoot kan leiden tot banenverlies bij Deutsche Börse. Ook vrezen ze dat Frankfurt als financieel centrum aan belang inboet. Dat hebben de werknemers in een brief aan de directie laten weten.