RAAMSDONKVEER - Domino's Pizza International heeft Nederland gekozen als uitvalsbasis om Europa verder te veroveren. De Amerikanen hebben meteen een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse organisatie die de 52 winkels van Domino's Pizza in Holland exploiteert. De komende vijf jaar wil Domino's het aantal winkels in Nederland verdrievoudigen.

Voorlopig gaat het Amerikaanse bedrijf de van oorsprong Italiaanse snack vanuit Raamsdonksveer verder vermarkten op het continent. Domino's pizza's zijn al te koop in flink wat landen in Europa. Vooral in IJsland is de warme deegversnapering populair. Het geboorteland van de pizza Italië staat bovenaan het lijstje om te veroveren. Ook Duitsland is een veelbelovende afzetmarkt.

Domino's is in 1960 gestart door James en Tom Monaghan in Detroit, Michigan. James heeft zijn helft van de aandelen een jaar later geruild voor een Volkswagen Kever, waarna Tom de enige eigenaar werd. Het bedrijf wil verder uitbreiden in Europa met acquisities. Ook gaat Domino's een stichting oprichten om nieuwe franchise-kandidaten aan te trekken.