AMSTERDAM - De bestuursvoorzitter van entertainmentbedrijf Endemol stapt onverwacht op. De Spanjaard Joaquim Agut Bonsfills vertrekt om persoonlijke redenen. Volgens een woordvoerder van Endemol heeft hij meer dan genoeg van het gereis tussen Hilversum en zijn woonplaats in de omgeving van het Spaanse Barcelona.

De aankondiging van het vertrek van de topman kwam voor Endemol woensdagavond laat als een verrassing. "Het kwam onverwacht", aldus de woordvoerder. "We hebben geen idee wat hij gaat doen.

Agut staat op de loonlijst bij Telefónica." Dit Spaanse telecombedrijf bezit 75 procent in Endemol. Agut heeft ongeveer 2,5 jaar bij het bedrijf gewerkt. Endemol hoopt op korte termijn een nieuwe bestuurder aan te kunnen stellen, zo meldde het bedrijf donderdag.

Ophef

De komst van Agut ging gepaard met een hoop ophef. Hij werd benoemd door moederbedrijf Telefónica. Agut kwam op de plek van Aat Schouwenaar die vele jaren bij Endemol heeft gewerkt, maar slechts een halfjaar aan het roer stond. Ook medeoprichter van het bedrijf John de Mol stapte op.

Endemol benoemde woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering formeel een nieuwe financieel directeur. Het gaat om Jan Peter Kerstens die al sinds oktober vorig jaar in dienst is.