SAN JOSE - Cisco Systems heeft door stijgende verkopen stevige winstcijfers weten neer te zetten. De nettowinst voor bijzondere posten is met 8,9 procent gestegen 618 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar (tot 26 oktober).

Dat heeft 's werelds grootste fabrikant van netwerkapparatuur woensdag na het sluiten van de effectenbeurs in New York bekendgemaakt. Cisco heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 4,8 miljard dollar, tegen 4,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De resultaten zijn iets beter dan veel analisten vooraf hadden verwacht. Zij gingen over het algemeen uit van een winst per aandeel van 13 dollarcent. De bouwer van onder meer apparatuur waarmee financiële data wordt verzonden, zette echter een winst per aandeel neer van 14 cent.

Ondanks de mooie cijfers moest Cisco-topman John Chambers wel direct een waarschuwing afgeven over het volgende kwartaal. Volgens hem zullen de verkopen in de volgende drie maanden afvlakken of 3 tot 4 procent lager uitvallen in vergelijking met het eerste kwartaal.