AMSTERDAM - De nettowinst van automatiseerder PinkRoccade is in het derde kwartaal uitgekomen op 4 miljoen euro tegen 7,9 miljoen euro in dezelfde periode van het vorig jaar. De omzet daalde van 193,7 miljoen tot 188,9 miljoen euro. Dat heeft de onderneming woensdag nabeurs bekendgemaakt.

PinkRoccade verwacht bij onveranderde marktomstandigheden over geheel 2002 een bedrijfsresultaat van minimaal 4 procent (brutomarge) van de omzet te realiseren. In het derde kwartaal was de brutomarge 4,8 procent, een verbetering ten opzichte van het tweede kwartaal (3,7 procent) en het eerste kwartaal (2,1 procent).

Volgens de onderneming is de margeverbetering te danken aan de reorganisatie die moet leiden tot lagere kosten. De ICT-dienstverlener maakte onlangs bekend nog eens 350 banen van de ruim 8600 banen te gaan schrappen. In de eerste helft van dit jaar zijn er al zeshonderd banen verdwenen.

PinkRoccade blijft erbij dat de algemene economische ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande groei van de ICT-bestedingen zich niet eerder dan in de tweede helft van 2003 zullen voordoen.