STOCKHOLM - De politie in Zweden heeft drie ex-medewerkers van de Zweedse telecomproducent Ericsson gearresteerd op verdenking van (bedrijfs)spionage. De drie zouden als topgeheim geclassificeerde informatie aan een buitenlandse mogendheid hebben overhandigd.

Een woordvoerder van Ericsson verklaarde woensdag dat de schade vooralsnog beperkt lijkt te zijn. De drie bekleedden geen hoge functies. Dankzij snel ingrijpen is het doorgeven van de informatie gestopt, aldus de woordvoerder. Ericsson wil in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen.

De politie in Stockholm liet weten dat de leider van de groep ervan wordt verdacht geruime tijd geheime documenten van een Zweedse onderneming te hebben doorgegeven aan een buitenlandse inlichtingendienst. Hij werd volgens de verklaring betrapt tijdens een ontmoeting met een inlichtingenfunctionaris.

Ericsson maakt niet alleen mobiele telefoons. Het concern is ook actief voor de defensie-industrie. De divisie Microwave werkt aan radar- en wapensystemen voor gevechtvliegtuigen als de Zweedse JAS Gripen.