AMSTERDAM - De Free Record Shop en drogisterijketen Etos gaan vibrators en toebehoren verkopen. Eerder al begonnen Dirx Drogisterij, de Bijenkorf en zelfstandige lingeriezaken met de verkoop van vibrators en in sommige gevallen aanverwante artikelen.

Hiermee komen erotische artikelen steeds makkelijker beschikbaar via reguliere kanalen. Bij zowel de Free Record Shop als Etos gaat het om een proef van enkele maanden. "We zijn ervan overtuigd dat ook wij dergelijk artikelen kunnen verkopen. De gêne rond deze producten is er nu wel af. We verkopen tenslotte ook erotische dvd's", aldus Juan da Silva, algemeen-directeur bij Free Record Shop.

Funcondooms

Binnen twee weken moet de verkoop voorlopig beginnen in filialen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het gaat om producten van Durex Play. Naast stimulators, zoals Durex haar vibrators de meer fraaie naam meegeeft, wil de muziekzaak ook andere speeltjes gaan verkopen, zoals de funcondooms. Een Etos-woordvoerster zegt dat het bedrijf met de tijd mee wil gaan en dat de zogeheten Durex Play-producten passen in de winkelformule.

Net als bij de Free Record Shop worden de producten bij de Etos via het systeem van zelfbediening aangeboden. De winkelketens willen geen drempel opwerpen door de artikelen achter de toonbank te plaatsen zodat de klanten er naar moeten vragen.