AMSTERDAM - Versatel gaat reorganiseren waarbij ongeveer tweehonderd banen verdwijnen in Nederland en België. Het telecombedrijf zoekt naar mogelijkheden voor uitbesteding, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, zo maakte Versatel maandag bekend.

De onderneming, die voor circa 80 procent in handen is van het Zweedse Tele2, zei dat de reorganisatie een eenmalige last oplevert van ongeveer 6 miljoen euro. Versatel denkt door de afslanking 8 miljoen euro goedkoper uit te zijn.

Krap bij kas

In totaal heeft Versatel ongeveer 1100 mensen in dienst. Een zegsvrouw zei dat een deel van de betrokken medewerkers al via natuurlijk verloop is vertrokken. De onderneming wilde de reden voor de reorganisatie niet geven, maar een woordvoerster gaf toe dat het bedrijf krap bij kas zit.

Versatel heeft diep in de buidel moeten tasten bij de koop van de rechten op het Eredivisie-voetbal. Ook was het bedrijf veel geld kwijt aan de investeringen in een nieuw netwerk.

Versatel had per 31 maart nog 77 miljoen euro in kas. Een jaar eerder stond er nog circa 260 miljoen euro op de bank. Het bedrijf draaide een verlies van 23 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.