AMSTERDAM - De vakantie-uitverkoop is begonnen. Vooral reizen naar Turkije worden steeds goedkoper nu Nederlanders zich lijken te hebben afgekeerd van deze vakantiebestemming. Dat meldt De Telegraaf maandag. Volgens statistieken van de reisbrancheorganisatie ANVR wordt ruim veertig procent minder geboekt dan vorig jaar. Toen was Turkije samen met Spanje en Griekenland de populairste vakantiebestemming.

Reden voor de extreme daling van het aantal boekingen naar Turkije zijn volgens touroperator Corendon onder meer de vogelgriep en de perikelen rond de Turkse chartermaatschappijen als Onur Air. Ook zorgen Russische toeristen voor irritaties en zouden de zogenaamde all inclusiv-reizen met onbeperkt eten en drinken uit de gratie van de vakantieganger zijn geraakt. Om het imago van het Zuid-Europese land op te poetsen worden reizen naar jazzfestivals, missverkiezingen en Playboy-feesten georganiseerd, meldt de Turkije-specialist.

Vakantiegeld

Reisondernemers van de ANVR hopen dat de uitkering van het vakantiegeld deze maand voor meer vakantieboekingen zorgt. Het totale aantal boekingen loopt volgens de ANVR een procent achter vergeleken met vorig jaar.