BREST - De topman van de Franse bandenfabrikant Michelin, Edouard Michelin, is vrijdag verdronken. Volgens de Franse politie is hij om onbekende redenen voor de kust van Bretagne in het water beland bij het vissen op zee.

Volgens de politie had de boot van de 43-jarige topman niet te maken met een ruwe zee. Wel was er tot in de middag een dichte mist. Het gebied waar het lichaam van Michelin is gevonden, tussen het eiland Sein en Point du Raz, geldt bovendien als gevaarlijk.

Professionals

Alleen professionals kunnen er vissen, aldus een politiewoordvoerder. De politie zoekt nog naar de viscompagnon van Michelin, het hoofd van een regionale visorganisatie in Bretagne. Ze zette een zoekactie naar de twee op touw toen de boot niet zoals gepland halverwege de middag was teruggekomen.

Edouard Michelin leidde Michelin sinds 1999. In de eerste drie jaar deed hij dat nog samen met zijn vader Francois, een kleinzoon van oprichter Edouard Michelin. Michelin, in 1889 opgericht, heeft 130.000 mensen in dienst. De onderneming is ook bekend van de Michelin-gidsen voor restaurants.