LONDEN - Het Londense beursbedrijf LSE (London Stock Exchange) heeft in het op 31 maart afgesloten boekjaar beter gepresteerd dan was verwacht. Zowel winst als omzet ging omhoog. Tijdens een toelichting op de cijfers liet het bestuur donderdag weten dat een eventuele overname door de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq op dit moment niet aan de orde is.

LSE maakte melding van een bedrijfsresultaat van 120,1 miljoen pond (176,5 miljoen euro). Dat komt neer op een stijging van 42 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Analisten hadden gerekend op 118,7 miljoen pond. De toenemende handel op de financiële markten zorgden ook voor een grotere omzet. Die nam toe met 19 procent tot 291,1 miljoen pond (427,9 miljoen euro). LSE is positief over het lopende boekjaar.

Ondanks de fraaie cijfers ging het aandeel LSE donderdag flink omlaag. Dat had te maken met uitlatingen van bestuursvoorzitter Clara Furse. Die zei donderdag dat een overname van LSE "niet nodig" is omdat haar beursbedrijf er goed voor staat. Er doen geruchten de ronde dat LSE geheel in handen zou kunnen vallen van Nasdaq, dat al een belang heeft van 25 procent.

In maart deed de Amerikaanse schermenbeurs een bod van 2,4 miljard pond, maar de Britten vonden dat bedrag veel te laag. Door een reeks biedingen is de waarde van het aandeel LSE sinds 2004 verdrievoudigd. Furse zei donderdag dat een overname zeker geen doel is op zich. Het zal moeten bijdragen aan verdere groei, zo hield ze haar gehoor voor.