RIJSWIJK - Twee bedrijven hebben woensdag aangekondigd een aantal producten uit de handel te nemen. Zo neemt Akzo Nobel alle types van de Cetabever Antislip Vlonderbeits uit te schappen en roept klanten die het product in huis hebben op het artikel terug te brengen. Henkel neemt de hobbywaterverfrollers van het type Pritt PaintBall terug.

Akzo vergoedt het aankoopbedrag. Er is een mogelijk probleem met de verpakking, aldus een verklaring van het bedrijf. Akzo Nobel ontving twee klachten van klanten bij wie de deksel van het blik plotseling los en omhoog schoot.

Het product is niet gevaarlijk voor mensen, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Klanten krijgen het advies het product goed verpakt terug te brengen naar de winkel.

Ook Henkel haalt de waterverfroller Pritt Paintball, een knutselproduct, terug. De reden hiervoor is een ophoping van verf die in zeldzame gevallen kan leiden tot een verhoogde druk in de roller.

Het product dat vrij kan komen is niet gevaarlijk voor de huid. Klanten die het product willen retourneren, moeten het artikel opsturen. Henkel stort het aankoopbedrag terug op bank- of girorekening.