LONDEN - De verkoop van het grootste deel van de aluminiumtak van Corus gaat definitief door. Daarover heeft het Brits-Nederlandse concern overeenstemming bereikt met koper Aleris. Dat heeft Corus woensdag bekendgemaakt.

Corus kondigde de verkoop van de walserijen aan het Amerikaanse Aleris voor 826 miljoen euro half maart aan. De smelterijen in Delfzijl en het Duitse Voerde, die zwaar onder druk staan door de sterk gestegen stroomprijzen, gaan niet mee naar Aleris.

De verkoop van het grootste deel van de aluminiumtak levert Corus na aftrek van pensioenverplichtingen 728 miljoen euro op. Het concern wil de opbrengsten gebruiken om de staaldivisie te versterken.

Etalage

De aluminiumdivisie van het concern, het fusiebedrijf van British Steel en Hoogovens, stond al jarenlang in de etalage. In 2003 blokkeerden de Nederlandse commissarissen samen met de ondernemingsraad de verkoop van het bedrijfsonderdeel.

Het Nederlandse smaldeel van Corus, inclusief de commissarissen en de ondernemingsraad, lieten dinsdag weten akkoord te gaan. Wel moeten de betreffende mededingingsautoriteiten hun goedkeuring verlenen.