HILVERSUM - Het voltallige bestuur van Veronica heeft besloten om op te stappen. Dat heeft een woordvoerder van de omroep zaterdag bekendgemaakt.

Het personeel en het bestuur van Veronica lagen al een tijdje met elkaar overhoop omdat bestuursvoorzitter W. van der Meer de Walcheren te eigengereid gedrag zou vertonen. Ook zouden hij en zijn medebestuursleden de herlancering van het tv-station verkeerd hebben aangepakt. Naar de tv-programma's wordt maar nauwelijks gekeken.

Geen vertrouwen meer

Het managementteam had geen vertrouwen meer in het bestuur, net als de meeste personeelsleden (met uitzondering van de tv-tak). De ondernemingsraad zag geen heil meer in verdere samenwerking. De ledenraad had voor zover bekend tot zaterdag nog wel vertrouwen in het bestuur. Daarom konden Van der Meer de Walcheren en de drie andere bestuursleden blijven zitten. Kennelijk heeft de ledenraad uiteindelijk ook de steun aan het bestuur ingetrokken.

Afgelopen maandag vroeg het personeel per brief aan de ledenraad het bestuur alsnog naar huis te sturen, maar de raad ging daar niet in mee. De voorzitter belegde vervolgens een personeelsbijeenkomst die door het overgrote deel van het personeel werd geboycot.

De vereniging Veronica stapte enkele jaren geleden uit het verband van de Holland Media Groep (RTL4, 5 en - inmiddels - Yorin). Na omzwervingen ging Veronica in zee met MTV Networks. De omroep begon in september weer een eigen tv-kanaal samen met Kindernet. De vereniging beschikt over een veelgelezen programmablad (Veronica Magazine), een lithobedrijf, radiozenders en een internetsite.