ROTTERDAM - Het vastgoedbedrijf Rodamco Europe heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een direct beleggingsresultaat (winst uit huuropbrengsten) behaald van 93,7 miljoen euro, ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat liet Rodamco Europe dinsdag weten.

Ondanks de flinke verbetering van het resultaat houdt het bedrijf vast aan de eerder afgegeven winstverwachting voor dit jaar. Het rekent op een direct resultaat van meer dan 7 procent.

Het indirecte beleggingsresultaat (de stijging van de waarden van de bezittingen) ging omhoog met 151,1 miljoen. Daarmee steeg de nettowinst in de verslagperiode met 68,7 procent naar 244,8 miljoen euro.

Winkelruimte

De bezettingsgraad van Rodamco Europe's bezittingen, vooral winkelruimte, nam licht af naar 97,7 procent, van 97,9 procent aan het einde van het vierde kwartaal van vorig jaar. In de achterliggende periode groeide de beleggingsportefeuille met 2,5 procent naar 9,3 miljard euro. Eind vorig jaar was dat nog 9,1 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Maarten Hulshoff sprak van een "aanhoudend sterke vraag" in het eerste kwartaal. "Wij blijven kijken naar investeringsmogelijkheden in de winkelsector in heel Europa", voegde hij eraan toe.

Volgens de topman is het wel zo dat "kansen van hoge kwaliteit in de huidige omstandigheden gelimiteerd en duur zijn". Rodamco Europe heeft een investeringspot van 2,5 miljard euro. Daarvan is 37 procent al bestemd voor concrete projecten.