BORN - De Belgische industriegroep Punch heeft belangstelling voor autofabrikant NedCar in het Limburgse Born. Dat meldt RTL-Z vrijdag. Punch wil op de productielijn van de vierpersoons Smart milieuvriendelijke auto's gaan maken.

Het banenprobleem zou met de overname niet worden opgelost. De Belgische toeleverancier heeft werk voor slechts 1200 van de 3000 werknemers. De onderhandelingen zijn nog gaande.

Punch wil een wagen gaan maken die op een elektro- en een benzinemotor kan lopen, zegt financieel directeur Wim Deblauwe tegen RTL-Z. Hij denkt met de overname de toekomst van NedCar voor de lange termijn te kunnen garanderen. Mitsubishi heeft volgens RTL-Z gezegd dat de autofabriek in Born niet te koop staat. Deblauwe zegt dat hij met alle partijen in onderhandeling is.

Bij NedCar dreigt een massaontslag sinds Daimler Chrysler is gestopt met de productie van de vierpersoons Smart. In de fabriek wordt nu alleen nog de Mitsubishi Colt gemaakt. Een commissie van deskundigen bekijkt hoe de werkgelegenheid bij NedCar kan worden behouden.