HERZOGENAURACH - De Duitse sportartikelenproducent Adidas heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst en omzet behaald, mede dankzij de vorig jaar augustus overgenomen Amerikaanse branchegenoot Reebok. De winst steeg met 16 procent tot 150 miljoen euro en de omzet nam met 47 procent toe tot 2,46 miljard euro, zo maakte Adidas dinsdag bekend.

"Adidas kende een fantastische start", verklaarde topman Herbert Hainer. Helemaal tevreden met Reebok, dat voor 3,1 miljard euro werd gekocht, is hij niet. De orderportefeuille van de Amerikaanse onderneming was aan het eind van het eerste kwartaal 10 procent kleiner dan een jaar ervoor. Bij Adidas zelf was die 15 procent groter.

In de aanloop naar het WK voetbal in Duitsland wist Adidas als een van de grote sponsors te profiteren van de vraag naar voetbalartikelen. Het concern verwacht hiermee dit jaar 1,2 miljard euro te kunnen omzetten. Eerder noemde het een omzet van 1 miljard euro. Adidas levert de wedstrijdballen voor het wereldkampioenschap.