UTRECHT - SNS Reaal wil het twee jaar oude Route Mobiel overnemen. De bankverzekeraar, die binnenkort een beursnotering krijgt in Amsterdam, had vanaf de start al een belang van 40 procent in de pechhulpverlener.

Het is nog niet duidelijk of de oprichters van de onderneming, M. Schröder en M. Muller, aanblijven als directieleden. "Daarover zijn we nog aan het praten", aldus Muller. "We blijven in elk geval wel betrokken bij de onderneming. Alleen is nog niet precies duidelijk hoe."

Beursgang

SNS meldde dinsdag een principeovereenkomst te hebben ondertekend voor een volledige overname. De overname past in de portefeuille van SNS-dochter Proteq, die pechhulpverzekeringen aanbiedt. Volgens Muller is de overname in een stroomversnelling geraakt door de beursgang van SNS Reaal. "Beursgenoteerde bedrijven hebben graag een meerderheid in deelnemingen. Zo kunnen er geen losse eindjes ontstaan."

Muller heeft gemengde gevoelens over de stap. Route Mobiel bestaat nog maar twee jaar en zit midden in groei. Vorig jaar maakte het bedrijf verlies bij een omzet van ongeveer 5 miljoen euro. Dit jaar verwacht Route Mobiel quitte te spelen bij een omzet van 10 miljoen. "SNS Reaal is een sterke partner. Dat is belangrijk als je bezig bent een onderneming op te starten."

Agressieve campagne

Route Mobiel zette zichzelf in september 2004 met veel bombarie in de markt als concurrent van de ANWB. Met een agressieve campagne werden er leden bij de ANWB afgesnoept. Mede hierdoor moest de ANWB vorig jaar een forse bezuiniging doorvoeren, waarbij honderden banen werden geschrapt.