LONDEN - Ontevreden aandeelhouders van het voedings- en wasmiddelenconcern Unilever sturen aan op een opsplitsing van het concern. Dat meldde de Britse krant The Observer zondag op basis van enkele niet nader genoemde aandeelhouders die in opstand komen.

Dat nadat de onderneming donderdag opnieuw teleurstellende kwartaalcijfers heeft gepubliceerd. Daaruit bleek dat de omzetgroei in de belangrijke markt Europa stagneert.

"In de komende weken zullen we druk uitoefenen op het management om veranderingen door te voeren", aldus een van de investeerders tegen het Britse dagblad. De beurswaarde van het Brits-Nederlandse concern is in zijn ogen te laag.

Alternatieven

Volgens een andere belegger lijkt het management zich niet bewust van de mate van verandering die noodzakelijk is. "Ik denk dat ze alle alternatieven moeten overwegen, van het verkopen van ondermaats presterende onderdelen tot het afstoten van de divisies voeding en persoonlijke verzorging. Er zijn weinig synergievoordelen tussen deze twee activiteiten."

Een woordvoerder van Unilever weersprak tegenover The Observer dat het bedrijf in tweeën opgedeeld moet worden. "We hebben geen plannen voor een opsplitsing", aldus de zegsman.

Log concern

Beleggers uitten eerder kritiek op de duale ondernemingsstructuur, omdat die het concern log zou maken. De groep bestaat uit twee moedermaatschappijen met elk een eigen beursnotering. De hoop was dat Unilever deze structuur zou afschaffen, nadat het bedrijf zijn ambitieuze omzetdoelstelling van het vijfjarenplan 'Path to Growth' niet had waargemaakt. Eén juridische structuur zou het bedrijf slagvaardiger maken. In december zei het concern echter dat de duale bedrijfsstructuur gehandhaafd blijft.

Unilever voerde begin 2005 wel een verandering aan de top door. Het bedrijf koos voor één topman in plaats van een duo. De Fransman Patrick Cescau, voorheen voorzitter van de Britse tak, werd toen de hoogste man van de hele groep. Antony Burgmans deed een stap terug als co-bestuursvoorzitter en kreeg een nieuwe rol toebedeeld als voorzitter zonder uitvoerende taken.