UTRECHT - De beursgang van SNS Reaal moet het bank- en verzekeringsbedrijf maximaal bijna 1,3 miljard euro opleveren. De notering op Euronext Amsterdam gaat in op 18 mei. Dat liet SNS Reaal vrijdag weten in een toelichting op de beursgang, die het bedrijf in maart aankondigde.

Na de beursgang zal ongeveer 30 procent van de aandelen verhandelbaar zijn. Maar bij genoeg belangstelling kan SNS Reaal meer nieuwe aandelen uitgeven, waardoor in totaal in bijna 35 procent gehandeld kan worden. Tot 17 mei zal SNS Reaal proberen beleggers te interesseren voor zijn aandelen.

De aandelen zullen verhandelbaar worden tegen een prijs tussen 16 en 18,50 euro. Er komen bijna zeventig miljoen stukken op de markt, waarvan bijna 25 miljoen nieuwe en ruim 45 miljoen bestaande aandelen. Deze bestaande stukken worden verkocht door de Stichting Beheer SNS Reaal, nu nog de enige aandeelhouder van het bedrijf.

Mijlpaal

"Dit is een mijlpaal voor SNS Reaal", zei bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen. De topman hoopt dat Nederlandse particuliere beleggers een belangrijk deel van de aandeelhouders zullen vormen, naast professionele beleggers.

SNS Reaal gebruikt de beursgang voor groei, zei Van Keulen afgelopen maart. SNS beoogt enkele grote overnames, waarbij de voorkeur uitgaat naar verzekeringsbedrijven. De onderneming denkt dat een beursgang ook goed is voor de naamsbekendheid.

SNS Reaal had per eind vorig jaar een balanstotaal van ruim 68 miljard euro. De nettowinst in dat jaar bedroeg 323 miljoen euro. Het bedrijf telt ruim 5300 voltijdbanen.