DUESSELDORF - De Duitse KPN-dochter E-Plus ligt met zijn rivalen overhoop over de tarieven die zij elkaar rekenen voor het doorgeven van telefoontjes. E-Plus wil vasthouden aan hogere tarieven om beter te kunnen concurreren met de twee grootste aanbieders van mobiele telefonie in Duitsland, T-Mobile en Vodafone.

Dit zegt E-Plus-directeur Michael Krammer in de editie van de Duitse zakenkrant Handelsblatt die vrijdag verschijnt. Volgens Krammer moeten de kleinere aanbieders worden beschermd in de harde strijd om marktaandelen.

Door de stellingname van E-Plus dreigt mogelijk regulering van de tarieven. Vrijdag loopt een belangrijke deadline af om bemoeienis van de overheid voor te zijn. E-Plus geeft dan ook tekst en uitleg.

Tot dusver poogden alle partijen in Duitsland onderling tot een akkoord te komen. T-Mobile en Vodafone vragen nu 11 eurocent per minuut voor een telefoontje dat van een andere aanbieder binnenkomt. Bij E-Plus en O2 is dat 12,4 cent. T-Mobile, Vodafone en O2 hadden al overeenstemming bereikt over een verlaging tot respectievelijk 9,5 en 11 cent.