LONDEN - De Britse muziekuitgeverij EMI heeft een overnamebod gedaan van 4,2 miljard dollar op zijn Amerikaanse concurrent Warner Music. EMI liet woensdag het bestuur van de effectenbeurs in Londen weten dat het het bod maandag heeft uitgebracht.

Warner blijkt het bod dinsdag te hebben afgewezen. Het bedrijf zei woensdag het bod zorgvuldig te hebben bestudeerd en tot de conclusie te zijn gekomen dat het niet in het belang is van zijn aandeelhouders.

De afgelopen jaren heeft EMI drie keer geprobeerd Warner Music te kopen. De eerste poging liep stuk op de Europese kartelwetgeving en bij de tweede poging viste het concern naast het net. Warner kwam toen in bezit van enkele investeringsmaatschappijen. De Amerikaanse muziekuitgever staat sinds vorig jaar weer genoteerd aan de effectenbeurs.

EMI zei woensdag in Warner geïnteresseerd te blijven. Het is van mening dat een overname in het beste belang is van de aandeelhouders van beide concerns. Een combinatie van de twee is goed voor de derde plaats op de wereldranglijst van muziekuitgevers, na Universal Music en Sony BMG. De twee hebben artiesten onder hun hoede als Madonna, Eminem, Coldplay en Eric Clapton.