AMSTERDAM - De opleving van de ict-markt en de overname van PinkRoccade heeft de omzet van de automatiseerder Getronics het eerste kwartaal van dit jaar goed gedaan. De omzet kwam vergeleken met dezelfde periode vorig jaar 26 procent hoger uit op 658 miljoen euro. Dat heeft Getronics woensdag in een handelsbericht laten weten. Het bedrijf meldt geen winstcijfers.

De markt van informatietechnologie groeit weer, zo zei Getronics. De groei is zelfs zo sterk dat er in verschillende landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Japan, een tekort aan personeel is ontstaan. Getronics heeft deze schaarste deels kunnen opvangen door gebruik te maken van onderaannemers.

In Nederland, de belangrijkste markt voor de automatiseerder, profiteerde het concern van "gezonde marktomstandigheden". De omzet nam met 59 procent toe tot 290 miljoen euro. Dat was overigens vooral te danken aan de overname van PinkRoccade, dat in maart vorig jaar is samengevoegd met Getronics.

Miljoenenstrop

De activiteiten in de rest van Europa en in Noord-Amerika presteerden volgens Getronics ook goed. De resultaten in Italië lagen in de lijn der verwachting. In januari van dit jaar kwam een miljoenenstrop bij de Italiaanse dochteronderneming aan het licht. Het bestuur van de dochter bleek sinds oktober vorig jaar in interne rapporten zaken opzettelijk rooskleuriger te hebben voorgesteld dan die in realiteit waren.

Getronics heeft beloofd de Italiaanse dochter zo snel mogelijk te verkopen. Er zijn meer tien geïnteresseerde kopers. De automatiseerder heeft van de banken meer tijd gekregen om zijn financiën in Italië op orde te krijgen.

Getronics wist verder te melden dat de geplande verkoop van het onderdeel voor salarisdienstverlening en personeelsinformatiesystemen, voorspoedig verloopt. Diverse partijen hebben zich gemeld voor een mogelijke overname. Over enkele maanden moet de verkoop zijn afgerond.