DEN HAAG - Kabelbedrijf Casema wordt verkocht via een veiling. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag zonder bronnen te noemen. Een week eerder liet Casema al weten in de etalage te zijn gezet. Volgens de krant heeft grootaandeelhouder Carlyle zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om te helpen bij de veiling.

Investeringsmaatschappij Carlyle houdt volgens Financial Times 46 procent in Casema, net als Providence Partners. GMT Communications zou een belang hebben van 8 procent.

Voor een overname van het op twee na grootste kabelbedrijf van Nederland zou belangstelling zijn van investeerders en branchegenoten. De prijs wordt geschat op 2 miljard euro.

Race

Bedrijven zoals Liberty Media, Warburg Pincus, Cinven en Altice zouden geïnteresseerd zijn. Ook concurrent Essent zou zich in de strijd willen mengen. "We hebben al eerder gezegd dat Casema een goede partner zou zijn voor ons. Of we er ook voor in de race gaan, moet nog worden besloten", aldus een woordvoerder van Essent.

Carlyle en Providence kochten Casema in januari 2003 voor 665 miljoen euro van France Télécom. Casema heeft 1,3 miljoen abonnees, met name in Den Haag, Utrecht, Breda en Amersfoort. Het bedrijf telt ongeveer duizend werknemers.