DEN HAAG - KPN gaat speciale tv-kanalen ontwikkelen die een inkijkje geven in het reilen en zeilen van PSV, Feyenoord en Ajax. Het telecomconcern maakte donderdag bekend een samenwerkingsverband te hebben gesloten met de voetbalclubs.

De clubs zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud. De kanalen worden via speciale abonnementen verkocht, als aanvulling op IPTV, internettelevisie die KPN volgende maand gaat aanbieden.

Geen livebeelden

Voetballiefhebbers krijgen geen livebeelden voorgeschoteld. Die rechten heeft Tele2/Versatel in handen. Wedstrijden kunnen wel enkele uren na de samenvattingen van Talpa worden bekeken. KPN belooft daarnaast historische beelden en reportages achter de schermen over de club en de spelers.

Internet

Internettelevisie begint bij KPN steeds meer vorm te krijgen. Het concern maakte eerder bekend de populaire internetsite uitzendinggemist.nl naar de televisie te brengen. Ook is een samenwerkingsverband met Endemol aangekondigd.

KPN hoopt met IPTV te kunnen concurreren met de kabelbedrijven. Met digitale televisie via de ether is nog maar een klein marktaandeel veroverd.