VEGHEL - Groothandel in levensmiddelen Sligro Food Group neemt de in Amsterdam gevestigde branchegenoot Inversco over voor 90 miljoen euro. Dat maakte de Sligro donderdag bekend.

Inversco is goed voor een jaaromzet van 130 miljoen euro. Er werken vierhonderd mensen. Inversco is gespecialiseerd in de levering van dag- en semiverse producten voor vooral grote klanten, grootschalige horeca en landelijke ketens. Het bedrijf boekt dit jaar naar verwachting een winst voor afschrijvingen van 13 miljoen euro.

Inversco heeft een eigen vleesverwerkingbedrijf en een groentencentrale. Er zijn drie productielocaties in Eindhoven, Ter Apel en Amsterdam voor de verspreiding van gemaksgoederen.

Banen

Sligro denkt niet dat de overname banen gaat kosten. Het huidige management van Inversco blijft aan. Wel ontstaan er schaalvoordelen op het gebied van de inkoop en het gebruik van systemen voor de distributie van goederen. Het marktaandeel in groothandelsactiviteiten van de onderneming uit Veghel stijgt door de overname met 2 procent tot 16 procent.

Sligro maakte verder bekend dat de omzetontwikkeling in het eerste kwartaal iets beter was dan verwacht. Door de verbeterde positie in de markt voor de groothandel trok de omzet in die tak aan. Sligro verwacht in het eerste halfjaar een winst van ongeveer 18,8 miljoen euro. Dat is evenveel als vorig jaar. In de voorspelling is geen rekening gehouden met de aankoop van Inversco.