AMSTERDAM - Binck Bank heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Meer transacties en meer klanten zorgden voor een winstsprong van 3,7 miljoen naar 6,1 miljoen euro. Het aantal klanten steeg met ruim 20 procent naar bijna 40.000. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

Het balansvermogen steeg in vergelijking met het eerste kwartaal van 2005 van 1,6 miljard naar 2,1 miljard euro. Het aantal transacties steeg met 127 procent tot bijna 546.000.

"Het zeer gunstige beurssentiment heeft de resultaten van alle onderdelen positief ondersteund", aldus bestuursvoorzitter Thierry Schaap in een verklaring. "In het eerste kwartaal is het aantal klanten explosief gegroeid en bovendien was de handelsactiviteit van onze klanten erg hoog."

Het bestuur is positief gestemd over de financiële ontwikkeling voor de rest van het jaar. De bank benadrukt echter dat het uitzonderlijk gunstige beursklimaat heeft bijgedragen aan de explosieve groei van de nettowinst over het eerste kwartaal. De aard van de activiteiten maakt Binck gevoelig voor het sentiment op de financiële markten.