AMSTERDAM – Nederlandse consumenten willen op meer plaatsen kunnen pinnen. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Acht op de tien Nederlanders wil op meer verschillende plaatsen met de pinpas kunnen betalen. Serviceverlening aan huis, terrasjes en de taxi zijn de meest gewenste pinplekken.

Uit het onderzoek blijkt dat er in Nederland veel plekken zijn waar nog niet kan worden gepind. Ruim zeventig procent van de jongeren vindt dat je op ieder terras moet kunnen pinnen. Tweederde van de ouderen vindt het belangrijk dat ze bij serviceverlening aan huis met pinpas kunnen betalen.

Tussen mannen en vrouwen zijn er ook duidelijke verschillen. Terwijl vrouwen het belangrijker vinden dan mannen om te pinnen bij maaltijdbezorging aan huis, willen meer mannen kunnen pinnen bij de bloemenstal. Ook zorginstanties zoals tandarts of fysiotherapeut zijn plekken waar vooral mannen willen kunnen pinnen.

Veiligheid is de belangrijkste reden voor consumenten om te kiezen voor de pinpas; men hoeft dan geen contant geld meer op zak te hebben. Voor ouderen speelt dit een grotere rol dan voor jongeren. Toch gebruiken jongeren de pinpas veel vaker dan ouderen.