AMSTERDAM - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar 2,5 procent zal groeien. Dat meldde Het Financieele Dagblad maandag, dat inzage heeft gehad in cijfers die volgende week worden gepubliceerd. Met het groeicijfer laat Nederland een periode van magere jaren achter zich.

Het IMF publiceert twee keer per jaar zijn prognoses over de wereldeconomie. Het uitlekken van die cijfers is meer regel dan uitzondering. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat de wereldeconomie volgens het IMF dit jaar een groei kan laten zien van 4,9 procent. Dat is ruim een half procentpunt meer dan waar het fonds in zijn vorige raming vanuit ging.

De groeiraming voor Nederland is iets lager dan de 2,7 procent waar het Centraal Plan Bureau (CPB) vanuit gaat. Maar in vergelijking met grote economieën als Duitsland en Frankrijk doet ons het land het een stuk beter. Voor Duitsland voorziet het IMF dit jaar een groei van 1,3 procent. De Franse economie zal naar verwachting 2 procent groeien. Landen als Ierland en Finland groeien nog krachtiger, met achtereenvolgens 4,8 en 3,5 procent, aldus het FD