DEN HAAG - De drogisterijketen Kruidvat mag zijn huismerk melkpoeder in de verkoop houden. Een poging van babyvoedingsproducent Nutricia om de producten uit de winkels te weren, werd woensdag afgewezen door de rechtbank in Den Haag. De rechter oordeelde dat Kruidvat geen inbreuk maakt op de rechten van Nutricia.

De babyvoedingsproducent beticht Kruidvat van valse concurrentie en spande daarom in maart een kort geding aan. Volgens Nutricia gebruikt Kruidvat in zijn melkpoeders elementen waarop het voedingconcern de rechten heeft. Het dochterbedrijf van Numico meende dat aan te kunnen tonen op basis van onderzoek dat het zelf heeft laten uitvoeren.

Kruidvat liet in een reactie weten dat de uitspraak het vertrouwen van de drogisterij in zijn babyvoedingsproduct bevestigd. De drogisterijketen introduceerde afgelopen november een eigen merk babyvoeding. Dat gebeurde in dezelfde periode dat marktleider Numico de prijzen van melkpoeder verhoogde.

Een woordvoerder van Numico zei dat het voedingsconcern nog niet heeft besloten of het in hoger beroep gaat. "Het is een hele technische discussie. Daar kijken we nu naar."